پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۷

با تقدیر از ۳۶ کتابدار و فعال حوزه کتابخوانی در استان؛

آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس برگزار شد

جشن کتاب استان فارس

آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس با تقدیر از ۳۶ برگزیده عرصه کتابخوانی در استان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان فارس، آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس صبح امروز ۲۵ آبان ماه، با حضور محمد فرخ‌زاده معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس،روح‌الله منوچهری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس؛ جعفر ترک‌زاده، مدیر مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس؛ حسن قانع مدیرکل سازمان تبلیغات اسلامی فارس، جمعی از فرمانداران، شهرداران، خیرین، اصحاب رسانه و کتابداران و برگزیدگان حوزه کتابخوانی استان فارس برگزار شد.

فعالیت کتابداران به کتابخانه‌های عمومی هویت و معنا می‌بخشد

مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس در این مراسم ضمن تبریک هفته کتاب عنوان کرد:  عنوان کرد: ۳۰ سال است که ماه آبان برای کتابداران و جامعه فرهنگی مهم است؛ بهار و طلیعه این ماه هفته کتاب و ۲۴ آبان ماه روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار است. هفته کتاب را باید ارج نهیم و تلاش کینم که هر سال بیشتر از سال های قبل بر رونق کتاب بیفزاییم.

وی با اشاره به به نقش تاثیر گذار کتابخانه های عمومی در جامعه اضافه کرد: کتاب نقش بی بدیلی در توسعه آگاهی دارد و  کتابخانه جایی است است برای کتاب، کتابخوان و مسایل فرهنگی جامعه. چیزی که به این مجموعه هویت می دهد کتابدار است و نقش کتابدار در توسعه کتابخوانی بسیار حائز اهمیت است.

منوچهری با بیان اینکه کتابخانه ارگانیسم زنده و پویا است، گفت: کتاب مصداق بارز جهاد تبیین است. با کتاب و گسترش کتابخوانی می توانیم بسیاری از موارد را در جامعه نهادینه کنیم.

وی در ادامه به برگزاری بیست هزار برنامه ترویجی در یکسال گذشته اشاره و تصریح کرد:  کتابداران در بیش از ۲۵۳ باب کتابخانه عمومی خدمات متنوعی را ارائه می کنند.‌ این خدمات در حوزه های مختلف است و به صورت تک بعدی برنامه ریزی نمی شوند.

آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس برگزار شد

مدیرکل کتابخانه های عمومی فارس افزود: کتابخانه ها پس از مدارس و مساجد بزرگترین شبکه اجتماعی کشور است و استفاده از آن  هیچ محدودیتی ندارد. علاوه بر این کتابخانه های عمومی صرفا به امانت کتاب نمی پردازند و بیش از ۵۰ نوع خدمت در این مجموعه ارائه می شود که برخی از آن ها همچون خدمات به گروه های خاص بسیار دلنشین است .

منوچهری توجه به حوزه کودک و نوجوان را از اولویت های نهاد کتابخانه های عمومی کشور برشمرد و گفت: اگر می خواهیم کتابخوانی را در جامعه نهادینه کنیم، باید از حوزه کودک و نوجوان شروع کنیم. در حال حاضر در تمامی کتابخانه های عمومی بخش کودک و نوجوان وجود دارد و ایجاد بخش اسباب بازی نیز در کتابخانه ها آغاز شده است. علاوه بر این از ۱۳ کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان در کشور، ۵ باب کتابخانه متعلق به  استان فارس است.

منوچهری ادامه داد: طرح پیک کتاب، طرح های دسترسی پژوهشگران به منابع اطلاعاتی، برگزاری کارگاه های متعدد به صورت حضوری و مجازی براساس نیاز مخاطبان، راه اندازی محافل متعدد ادبی و قرآنی و... بخش دیگری از برنامه های کتابخانه های عمومی فارس بوده است.

وی اضافه کرد: در یکسال گذشته بیش ۲۵۲ هزار نسخه کتاب به کتابخانه های عمومی افزوده شده است. همچنین طرح ایجاد کتابخانه سیار در استان پیگیری شده است و امیدواریم با کمک خیرین این طرح را توسعه دهیم.

فعالیت کتابخانه های عمومی به دوردست ترین مناطق و روستاهای محروم رسیده است

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس در آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی، و کتابدار گفت: فارس با ۲۳ روستا و ۱۲۰ شهر، ۳۵ شهرستان و حدود ۵ میلیون جمعیت، یک کشور موثر، مومن، متدین و سرشار از آثار تاریخی و مردمان فرهیخته ای است که در تاریخ، ریشه ای با عمر هزاران سال دارند.

محمد فرخ زاده با اشاره به نقش موثر حوزه کتاب و کتابخوانی، تاکید کرد: کاهش جرایم و زندان های خالی از جمعیت، کاهش نزاع های خیابانی، کثرت حوزه اختراعات و تربیت دانشمندان، افزایش رفتار و انضباط اجتماعی و تقویت فرهنگ موثر شهری و روستایی از نتایج اثربخش این بخش است.

آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس برگزار شد

وی بر ورود موثر به فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و تهیه خوراک خوب برای سنین مختلف، تاکید و اضافه کرد: آنچه امروز دیده می شود، جای خالی سواد رسانه و محتوای غنی و موثر در این فضاهاست که می طلبد فعالان حوزه کتاب، همان طور که فارس را در بخش کتابخوانی به قله رساندند، نمایندگی و تولیت این حوزه را نیز به عهده بگیرند.

فرخ زاده با بیان اینکه تنها ۴۷ درصد از جمعیت کشور، کتابخوان هستند و مابقی به صورت مطلق کتاب نمی خوانند، گفت: باید برای نیمی از جمعیت کشور، انگیزه ایجاد شود تا آنها به این حوزه ورود کنند و تلاش موثری برای امر دانایی داشته باشند.

معاون استاندار فارس در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: دوردست ترین شهرهای استان نیز تلاش های خوبی در حوزه کتاب انجام داده اند که این مسئله باید کثرت یابد و خیرین نیز در این بخش، نقشی اساسی ایفا کرده اند.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس در پایان به اهمیت احداث کتابخانه مرکزی شیراز پرداخت و تاکید کرد: چند سالی است این کتابخانه، منتظر به بار نشستن است و در طول سالهای گذشته نیز مکان های مختلفی برای احداث آن جانمایی شده است. فرخ زاده در عین حال ابراز داشت: با توجه به جمعیت ۱۲۰ هزار نفری مردم در هر منطقه از کلانشهر شیراز، نیاز است که در هر منطقه، یک کتابخانه ایجاد شود، چرا که کتابخانه مرکزی، نماد شهر فهیم، دانش محور و دانش پرور است که با همت متعالی نهاد کتابخانه ها، این کار به سرانجام خواهد رسید.

گفتنی است در این آیین از ۳۶  نفر برگزیده در بخش های کتابخانه، مسئول کتابخانه و کتابدار نهادی، کتابخانه و کتابدار مشارکتی، انجمن کتابخانه‌های عمومی، خیرین کتابخانه یار، پیشکسوت و خدمتگزار برتر و همچنین کتابخوانان برتر در رده های مختلف سنی در استان فارس قدردانی شد.

در بخش کتابخانه‌های نهادی، چهار کتابخانه عمومی «کوثر نور» شهرستان نی‌ریز؛ «قائمیه» شهرستان لامرد؛ «شهدای جنت‌شهر» شهرستان داراب و «حجت الاسلام مهدوی» شهرستان خرم‌بید، به عنوان کتابخانه های نهادی برتر شناخته شدند و از خدمات آنها تقدیر شد.

همچنین در بخش کتابدار برتر نهادی از «زهرا آسیابانی» کتابدار کتابخانه عمومی کوثر نور نی ریز، «رقیه رستگار» کتابدار کتابخانه عمومی آیت الله شیخ محسنی اقلید، «طیبه رضایی» کتابدار کتابخانه میراز فتحعلی حجاب شیرازی شهر شیراز و «حکیمه ایزدی» کتابدار کتابخانه امام خمینی (ره) آباده تجلیل شد.

«زهرا جمشیدی» مسئول کتابخانه فرهیختگان فراشبند، «حسن عبداللهی» مسئول کتابخانه حضرت علی اکبر(ع) روستای کمالی لامرد، «فرحناز کیانی» مسئول کتابخانه پارسه مرودشت، «سمیه مومنی» مسئول کتابخانه شهید خردمند شهرستان خنج، «میترا سه دهی» مسئول کتابخانه روزبهان شیراز، «ابوذر پوربخشیان» مسئول کتابخانه آیت الله دکتر احمد بهشتی فسا، «سعیده دهقانی» مسئول کتابخانه شهید آیت الله مدنی کازرون، «کیهان انصاری» مسئول کتابخانه کودکان شقایق شهر شیراز به عنوانی مسئولان برتر کتابخانه های عمومی نهادی شناخته شدند.

در بخش دیگر، کتابخانه عمومی آیت الله زبرجد شیراز به  عنوان کتابخانه مشارکتی برگزیده و سمیه حقیقت مسئول کتابخانه مشارکتی مکتب جعفری به عنوان کتابدار مشارکتی برگزیده معرفی شدند.

افزون بر این، از خدمات سیمین نوذری رئیس پیشین اداره کتابخانه های عمومی شهرستان ممسنی به عنوان پیشکسوت برتر و احسان جعفری از شهرستان کازرون به عنوان خدمتگزار برتر قدردانی شد.

در بخش انجمن کتابخانه ها نیز، انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان قیروکارزین به عنوان انجمن برتر شناخته شد و از مسلم رحیمی فرماندار و رئیس این انجمن تقدیر شد.

همچنین علیرضا کوچکی، جعفر جاویدی، محمد صادق صفرپور و  هادی دوگانی از شهرستان فسا، افشین استوار از شهرستان خرامه، رقیه نقوی از شهرستان قیروکارزین، عبدالمطلب وخشوری از گراش، مجتبی قناعت از داراب ، محمدحسن دانشیار، از لارستان و خدیجه طاهر زینل از شهرستان اوز به عنوان خیرین برگزیده کتابخانه ساز و کتابخانه یار شناخته شدند.

در بخش کتابخوانان برتر نیز سارا تفضلی عضو کتابخانه عمومی گنج‌شایگان لارستان (رده سنی خردسال)، فاطمه آقارضایی عضو کتابخانه عمومی اباعبدالله الحسین جایدشت فیروزآباد(رده سنی کودک)، فاطمه مقصودی عضو کتابخانه عمومی ملامحمدشفیع ارسنجانی (رده سنی نوجوان)، فاطمه عربی عضو کتابخانه عمومی علامه طباطبایی سروستان (رده سنی جوان) و فرزاد رامان عضو کتابخانه عمومی اندیشه شهر اوز (رده سنی بزرگسال)  برگزیده شدند.

در این آیین همچنین از شش برگزیده استان فارس در آیین ملی هفته کتاب و «مژگان زارع» کتابدار کتابخانه عمومی روستای ولیعصر شهرستان مرودشت به دلیل انتخاب روستای ولیعصر(عج) مرودشت به عنوان روستای دوستدار کتاب تجلیل شد.

آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس برگزار شد

آیین بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان فارس برگزار شد

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 3 =